TESZ Nógrád Megyei Szervezet és tagszervezeteinek 2017. évi tevékenységéről

Megyei szövetségünk munkája során kiemelt figyelmet fordított a szervezeti élet folyamatosságának biztosítására, a tagszervezetekkel történő együttműködés erősítésére, a programok társadalmi igényekhez történő igazítására.

TESZ Nógrád Megyei Szervezet

F e l j e g y z é s

a TESZ Nógrád Megyei Szervezet és tagszervezeteinek 2017. évi

tevékenységéről

Megyei szövetségünk munkája során kiemelt figyelmet fordított a szervezeti élet folyamatosságának biztosítására, a tagszervezetekkel történő együttműködés erősítésére, a programok társadalmi igényekhez történő igazítására.

A legfontosabb célkitűzések végrehajtása okán változatos, sokszínű tevékenység zajlott a szövetség keretein belül 2017. évben is. A programok érintették a kultúra, hagyományápolás, a fogyasztó; környezet és egészségvédelem, a sport, a nemzedékek közötti kapcsolatok erősítése, a szociális, karitatív munka, valamint az egészségügyi prevenció területeit.

Hagyományosan, szövetségi szinten ünnepeltük az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját.

Egészségügyi és szociális profilú szervezeteink (Magyar Rákellenes Liga, BEBESE) szűréseket, figyelemfelkeltő előadásokat, tanácsadásokat szerveztek a tudatos egészségmegőrzés érdekében.

Nyugdíjas szervezetünk az idős korosztályt foglalkoztató területeken szervezett ismeretterjesztő, (számítógépes képzés) öntevékenységre, a személyiség kibontakoztatására alkalmas (vers, prózamondó, magyarnóta és könnyűzenei) programokat.

Összességében megállapítható, hogy megyei szövetségünk valamennyi tagja az elmúlt év során folyamatos tevékenységgel szerzett érvényt célkitűzései teljesítésének.

Salgótarján, 2018. május 09.

Tari Ottó

elnök

TESZ Heves Megyei Szervezet

F e l j e g y z é s

a TESZ Heves Megyei Szervezet 2017. évi tevékenységéről

Szervezetünkhöz csupán két tagszervezet tartozik. Tagdíjat csak a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége fizet. Helyileg is a Bajcsy Zs.u.9.sz. irodánkban vannak elhelyezve. Rendezvényeiken részt veszünk és a munkájukat támogatjuk.

A Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület – Szíhalom – rendezvényein szintén részt veszünk, munkájukat támogatjuk. Részt fogunk venni a 2018. május 19.-én a „Civil Expo 2018.” címmel, Szíhalom Magyar-Tár-Ház”-ban rendezendő eseményen.

A TESZ Felügyelő Bizottság tagjaként az elmúlt évben a TESZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szövetségénél végeztem ellenőrzést. A szolnoki TESZ munkájában hibát nem észleltem.

Az Egri Civil Kerekasztal munkájában szintén részt veszünk. A 2018. február 28.-án megtartott XX. jubileumi fórumra egyéni meghívást is kaptam, ahol 35 éves fotószakkör vezetési munkámat jubileumi emléklappal ismerték el.

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyar Kultúra Napján „Gárdonyi Géza” életmű díjjal jutalmazott, több évtizedes, várost is segítő fotóművészeti tevékenységem elismeréseként. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége Közgyűlése 2018. március 24.-én HonA-MAFOSZ életmű díjban részesített.

Eger, 2018. május 07.

Molnár István Géza

ügyvivő